عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : دو شنبه 22 خرداد 1396
بازدید : 245
نویسنده : ابراهیم زارع

شبکه های مجازی شهرک ایثار

کانال شهدای شهرک :

https://t.me/Shohadaye_Shahrak

 

کانال اطلاع رسانی شهرک ایثار:

https://t.me/Shahrak_Isar



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , ,
:: برچسب‌ها: عضویت در تلگرام , شهرک ایثار ,
تاریخ : دو شنبه 6 ارديبهشت 1395
بازدید : 3650
نویسنده : ابراهیم زارع



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , ,
:: برچسب‌ها: تداخل دو دریای شور و دریای شیرین ,
تاریخ : شنبه 1 آذر 1393
بازدید : 381
نویسنده : ابراهیم زارع

دانلود برنامه اندروید آموزش زبان عربی Learn Arabic Pro v2.3

Learn Arabic Pro برنامه آموزش زبان عربی برای اندروید میباشد. با این برنامه به راحتی با موبایل خود به آموزش زبان عربی میتوانید بپردازید. از این برنامه در سفر های خود به کشور های عربی میتوانید از آن استفاده کنید. در این نرم افزار لغات پرکاربرد و مفید وجود دارد و به راحتی میتوانید به آن ها دسترسی داشته باشید.

 

androidبرای اجرا به اندروید 2.2 و بالاتر نیاز دارید.

download دانلود با لینک مستقیم _ حجم فایل 16 مگابایت

 

==========================================================

 

دیکشنری عربی به فارسی اندروید برای موبایل و تبلت

فرهنگ لغت عربی به فارسی، تالیف انجمن فارسی و عربی دانشگاه لاهور

 این کتاب توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری قائمیه اصفهان به نرم افزار اندروید تبدیل شده و در تبلتها و گوشی های دارای سیستم اندروید قابل اجرا میدیکشنری عربی به فارسی موبایل برای اندروید باشد.

 این نرم افزار از نظر سرعت اجرا و جستجو از نمونه های مشابه مخصوصا برنامه های جاوا، بهتر است.

 برای دانلود این نرم افزار از یکی از لینکهای زیر استفاده کنید:

 دانلود از آرشیو

دانلود از پیکوفایل

دانلود از پرشین گیگ

 

منبع: عربی برای همه

==========================================================

 

دانلود برنامه آموزش زبان عربی Learn Arabic Pro v2.3

 

Learn Arabic Pro یک برنامه آموزش زبان عربی برای اندروید می باشد. این برنامه برای کسانی که قصد سفر به دبی، مصر، الجزایر، عربستان سعودی، مراکش و امارات متحده عربی بسیار مناسب و کاربردی می باشد. همچنین می توانید با نصب برنامه سایر زبان ها را از داخل برنامه دریافت نمایید.

 

ویژگی های برنامه:

 

- لیستی از لغات ضروری و پر کاربرد

 - وجود تلفظ با کیفیت بالا

 - بدون نیاز به اینترنت

 - بدون تبلیغات و آگهی های مزاحم

 - قابلیت جستجو با کلمات کلیدی

 پیشنهاد می کنیم به هیچ وجه این برنامه را از دست ندهید.

 

دانلود با حجم 15.9 مگابایت

 



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , ,
:: برچسب‌ها: آموزش زبان عربی , اندروید , شهرک ایثار , دانلود ,
تاریخ : چهار شنبه 18 تير 1393
بازدید : 352
نویسنده : ابراهیم زارع

دیدگاه اهل بیت «ع» راجع به سبّ و لعن چیست؟ 

  

 

 پرهیز از دشنام گویی، اصلی قرآنی 
تجربه نشان داده که هیچگاه دشنام گفتن به مقدسات دیگران موجب هدایت گمراهان نمی شود بلکه برعکس آنان را به لجاجت و مقابله به مثل وادار می کند. از این رو اهل بیت(ع) به شیعیان یادآور می شدند که خداوند از دشنام گفتن - حتی نسبت به بتهای مشرکان- نهی فرموده است. خداوند می فرماید: « به معبود کسانى که غیر خدا را مى‏خوانند دشنام ندهید، مبادا آنها(نیز) از روى(ظلم و) جهل، خدا را دشنام دهند »[أنعام/108] بنابراین پرهیز از دشنام یک اصل قرآنی و اسلامی است. 
اهل بیت(ع) نیز بر این اصل تأکید کرده اند از این رو استثنا قایل شدن برای آن در شرایط خاص نیازمند دلیل خاص است. در جنگ صفین برخی از اصحاب امیرالمؤمنین(ع) طرف مقابل را دشنام می دادند که آن حضرت فرمود: «بر شما روا نمی دانم که نفرینگر و دشنامگو باشید، و فحش دهید و اظهار نفرت کنید. ولى اگر کارهاى زشت آنان را بیان مى‏کردید و مى‏گفتید که رفتار و کردارشان چنین و چنان بوده، سخنى درست ‏تر گفته و عذرى رساتر آورده بودید»(1) 
در اینجا امیرالمؤمنین(ع) در عینِ نهی از دشنامگویی ، یاران خود را به افشاگری درباره عملکردِ دشمن فرا می خواند. بنابراین پرهیز از دشنامگویی به معنای سکوت در مقابل انحرافات نیست بلکه به معنای روشنگریِ مؤدبانه و استدلالی است که احتمال هدایت مخاطبان را بیشتر می کند و در پیشگاه خداوند و در مقابل افکار عمومی نیز بهتر قابل دفاع است. 
 
اگر شیعه ما هستید، مانند ما رفتار کنید 
در روایتی دیگر خطاب به شیعیان آمده :« از خدا پروا کنید و با هرکس همدم می شوید به نیکویی همنشینی کنید و با همسایگان خوشرفتار باشید و امانت را به صاحبانش برگردانید و مردم را خوک نخوانید. اگر شیعه ما هستید همانگونه که ما سخن می گوییم سخن بگویید و مانند ما رفتار کنید تا براستی شیعه ما باشید» (2) 
از این روایت دانسته می شود که در آن روزگار برخی از تندروها، پیروان مذاهب دیگر را با القابی زشت نامگذاری می کردند که اهل بیت(ع) از این رفتار زشت نهی فرمودند. در زمان ما نیز برخی از افراطیها از هر دو مذهب القاب زشتی به مخالفان خود می دهند که بی تردید ناروا و بر خلاف شیوه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) می باشد. 
در کتاب علل الشرایع(تألیف شیخ صدوق) که از منابع مهم شیعه است آمده که ابوحنیفه(پیشوای اهل سنت) نزد امام صادق(ع) شرفیاب شد و عرض کرد:«گروهی از شیعیان از سه خلیفه نخست به شدت بدگویی و اعلام بیزاری می کنند و مدعی هستند که شما چنین توصیه ای به آنان کرده اید» امام صادق(ع) فرمودند: «وای بر تو! من چنین چیزی نگفته ام» ابوحنیفه گفت : «اما آنها بسیار برای این کار اهمیت قایلند!» امام(ع) فرمودند:«از من چه انتظار داری؟» ابوحنیفه گفت:«اگر نامه ای برایشان بنویسید و من به آنان برسانم از این کار دست بر می دارند.» امام(ع) فرمودند:«[در اینصورت] سخنم را اطاعت نخواهند کرد.»(3) 
گویا امام صادق(ع) نگران بودند که اگر چنین نامه ای توسط یک عالم سنی به گروهی از تندروهای شیعه در کوفه ابلاغ شود تأثیری نداشته باشد. اما از آنجا که امام(ع) براستی از تصریح مردم کوفه به لعن بزرگان اهل سنت ناخشنود بودند شخصاً نامه ای نوشتند و توصیه های فراوانی به شیعیان کردند از جمله اینکه باید با اهل سنت خوشرفتاری کرده، از تظاهر به دشنامگویی خودداری کنند. زیرا چنین رفتار ناشایستی جز اینکه طرف مقابل را به مقابله به مثل وادار کند سودی نخواهد داشت. از آن پس شیعیان آن نامه را در جایگاه نماز خود قرار می دادند و بعد از نماز می خواندند و تلاش می کردند به آن پایبند باشند.(4)
 
 
اهانت به معاویه ممنوع 
یکی از نایبان خاص امام زمان(عج) شخصی را به کار دربانی گمارده بود اما پس از مدتی معلوم شد این دربان به معاویه لعنت و دشنام می دهد. نایب خاص(ره) پس از اطلاع از این موضوع او را از کار برکنار فرمود. از آن پس آن شخص تا مدتها التماس می کرد که سر کار خود برگردد اما نایب خاص (ره) دیگر او را به خدمت قبول نفرمود.(5) 
گویی ایشان معتقد بودند که شیعیان باید حتی نسبت به حساسیت عده ای از اهل سنت که برای معاویه جایگاه قایل هستند، توجه داشته باشند و نباید تظاهر به بی احترامی به عقاید اهل سنت کنند. 
از برخی از روایات بر می آید اصل تبری که از نظر ما شیعیان یکی از فروع دین است باید بصورت «لعن ستمکاران بطور کلی» باشد و نباید با ذکر نام و بصورت صریح باشد. کلینی از امام باقر(ع) نقل کرده که فرزندِ یکی از سرانِ شرک، اسلام آورده و در رکاب پیامبر(ص) بود. یکبار ابوبکر در حضور او پدر مشرکش را لعنت کرد که او خشمگین شد و به ابوبکر پاسخی تند داد. در آن هنگام پیامبر(ص)- به عنوان یک سیره همیشگی - فرمودند: «وقتی مشرکان را لعن و بدگویی می کنید بطور کلی سخن بگویید نه بطور خاص (با ذکر نام) که فرزندانشان (که اکنون در شمار مسلمانان هستند) خشمگین شوند» (6) 
 
باید از لعنی که باعث کدورت میشود پرهیز کرد 
طبق این روایت پیامبر اکرم(ص) از لعن صریح مشرکان با ذکر نام، نهی فرمود تا موجب دودستگی بین مسلمانان نشود. معنای این سخن اینست که به جای لعن با ذکر نام مثلا بگویند:«اللهم العن الظالمین». از این روایت می توان فهمید که به طور کلی لعن افراد با ذکر نام – حتی درباره مشرکان - اگر موجب کدورت میان مسلمانان شود روا نیست و باید از آن پرهیز شود. 
به عنوان یک مصداق باید گفت آنچه پس از عصر صفوی در برخی از محافل تحت عنوان «عید الزهرا» رواج یافت امری غیردینی و بر خلاف سیره پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) بوده است. از این رو بسیاری از مراجع تقلید شیعه به صراحت آن را خرافی و حرام اعلام کرده اند. حدیثی که برخی از افراطیها برای توجیه این مراسم خرافی مورد استناد قرار می دهند نیز به اعتقاد محققان جعلی و فاقد اعتبار است. در این باره کتابی خواندنی با عنوان « نهم ربیع ؛ جهالت ها خسارت ها» منتشر شده است. این کتاب که توسط "مهدی مسائلی" تألیف شده است. 
 
تفاوت نص نسخه قدیمی زیارت عاشورا با نسخه جدید
نکته دیگر درباره زیارت شریف عاشوراست که در قدیمی ترین نسخه آن عبارت «اللهم خُصَّ أنت اول ظالم باللَّعن و ابدأ به أولاً ثم الثانی و الثالث والرابع» - که فعلا رایج و مشهور است - وجود ندارد و به جای آن لعن کلی و عمومی به این صورت آمده است :« اللهم خُصَّ أنت أول ظالم ظلم آل نبیک باللعن ثم العن أعداء آل محمد من الأولین و الاخرین» این نسخه ی زیارت عاشورا در کتاب «کامل الزیارات» - که از تألیفات ابن قولویه قمی(از استادان شیخ مفید) است- آمده و از جهاتی از نسخه متداول معتبرتر می باشد اما متاسفانه کمتر مورد توجه مردم قرار گرفته است. در میان کتب دعای معاصر «منتخب الادعیه» که زیر نظرعلامه سید مرتضی عسکری(ره) تدوین شده این متن را نقل کرده است. (7) 

 
پانوشت: 
1 - نهج البلاغه[چاپ دارالهجره قم] خطبه 206 ص323 و نصر بن مزاحم، وقعة صفین [چاپ قاهره] ص103 ؛ ابوحنیفه دینوری، الأخبار الطوال[چاپ منشورات الرضی، قم] ص 165 ؛ ابن أعثم کوفی،الفتوح [چاپ بیروت] ‏ج2 ص543 
2 -قاضی نعمان مغربی، دعائم ‏الإسلام[چاپ مصر] ج1 ص61 و میرزا حسین نوری ، مستدرک‏ الوسائل[چاپ قم]: ج 8 ص311 
3 - محمد بن بابویه صدوق، علل الشرائع، [انتشارات مکتبة الداورى، قم‏]ج1 باب 81 ص91 و محمدباقر مجلسی، بحارالأنوار [چاپ بیروت] ج 2 ص294 
4 - محمد بن یعقوب کلینی، الکافی[چاپ تهران] ج8 ص 2 تا 14 و محمدباقر مجلسی، بحارالأنوار [چاپ بیروت] ج71 باب 14 ص 217 و ج 75 باب 3 ص 215 
5 - محمد بن حسن طوسی، الغیبة [چاپ قم] ص : 386 و محمدباقر مجلسی، بحارالأنوار [چاپ بیروت] ج : 51 ص : 357 
6- محمد بن یعقوب کلینی، الکافی[چاپ تهران] ج8 ص69 . این ماجرا در مصادر تاریخی نیز آمده است: بلاذری، أنساب الأشراف[چاپ بیروت] ج1 ص160 و467 و ج6 ص44 ؛ واقدی، المغازی[چاپ بیروت] ‏ج3 ص925 و ابن حبیب هاشمی، المنمق[چاپ بیروت] ص294 
7 - جعفر ابن قولویه قمی(وفات حدود 368هـ)، کامل ‏الزیارات[انتشارات مرتضویه، نجف اشرف]، صص174-179، باب71 و محمدباقر مجلسى ، بحارالأنوار [چاپ بیروت]ج98، ص292. و میرزا ابوالفضل تهرانى(قرن13ق). شفاء الصدور فی شرح زیارة العاشور[انتشارات مرتضوى، تهران]، ج1، ص44 و سید مرتضی عسکری، منتخب الأدعیه ، المجمع العلمی الاسلامی، تهران، 1404 ق. /1362 ش

 



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , مسجد صاحب الزمان شهرک ایثار , ,
:: برچسب‌ها: لعن و دشنام بر دشمنان خدا , ,
تاریخ : چهار شنبه 18 تير 1393
بازدید : 336
نویسنده : ابراهیم زارع

 

www.1-20.ir- صحبت های کوتاه رئیس جمهور در روز مبعث، و تاکید بر صلح حدیبیه به‌عنوان فرصت طلایی برای اسلام و حضور در همایش سبط‌النبی و بحث در مورد صلح امام مجتبی (ع) در دورانی که کشور در اوج مبارزه و مذاکره مستقیم با قدرت های جهانی قرار دارد؛ این گمان را تقویت می کند که ایشان در صدد شبیه سازی ای تاریخی و انتخاب استراتژی صلح می باشند.
به گزارش «یک بیست» جناب رئیس جمهور، در همایش سبط‌النبی، ضمن اشاره به کتابی که توسط مقام معظم رهبری ترجمه شده است، بیان می‌دارند:«درباره امام مجتبی(ع) به اعتقاد من زیباترین تعبیر را مقام معظم رهبری دارد که صلح امام حسن(ع) را شکوهمندترین نرمش قهرمانانه تاریخ می‌نامد، من تعبیری از این زیباتر نیافتم و ندیدم. آنگاه که چند سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایشان کتاب صلح‌الحسن مربوط به مرحوم شیخ‌راضی آل‌یاسین را به زبان فارسی ترجمه کردند آنجا این نام را برگزیدند: شکوهمندترین نرمش قهرمانانه تاریخ؛ به اعتقاد من نرمش قهرمانانه سخت‌تر از جهاد قهرمانانه است و امام حسن(ع) سبط‌اکبر پیامبر این قهرمانی و این شجاعت را برگزید و انتخاب کرد»۱٫
توجه آقای روحانی به این کتاب، فرصت را فراهم آورده که به محتوای مهم این کتاب پرداخته شود، و بین وضعیت فعلی نظام اسلامی با شرایط تصویر شده‌­ی آن دوران تطبیقی صورت گیرد، و به کسانی که قصد سوء استفاه از عنوان این کتاب، برای پیشبرد اهداف خود را دارند،پاسخی محکم و مستدل داده شود.

بازخوانی کوتاه تاریخ

با استفاده از مطالب نوشته شده توسط شیخ راضی آل‌یاسین، می‌توان زمان شهادت امیرالمومنین تا پذیرش صلح را به پنج بخش کلی تقسیم نمود:
در قسمت اول، بیعت پرشکوه مردم با امام را شاهد هستیم، بدین ترتیب بصره و مدائن و سرتاسر عراق با کوفه در بیعت حسن بن علی هماهنگ گشتند، حجاز و یمن و فارس نیز به دست فرماندهان شان بیعت کردند و جز معاویه و اتباعش کسی از بیعت با او سر باز نزد.
در قدم بعد،می بینیم که در اوایل بیعت،امام از شروع جنگ امتناع می نماید، «ایشان در اوان بیعت و در همان حال که یارانش بی‌صبرانه در انتظار جنگ بودند، آشکارا پاسخ مثبت بدان نداد و آن را جدی نگرفت، زیرا او به جنگ، به دیده‌­ی وظیفه ای نا مطلوب که فقط در حال ضرورت و از روی لاعلاجی باید بدان دست زد، می نگریست، به‌علاوه او در انتظار جنگی بود که قبلا نیروی لازم را برای آن تدارک دیده باشد یا نیرویی که فرجام جنگ را برای او تضمین کند و اوضاع بحرانی آن روز که لحظه به لحظه بحرانی‌تر هم می شد، مانع بر آمدن خواسته­‌ی او بود»۲٫
در گام سوم امام به ناگاه حکم جهاد می‌دهد، «او در این هنگام، در وضعیتی قرار گرفته بود که به عقیده­‌ی همگان، هیچ اقدامی جز فرمان جهاد شایسته آن نبود، زیرا معاویه، دشمنی و طغیان را شروع کرده و هوس کشور گشایی اش – آن هم در قلب سرزمین‌های اسلامی – تحریک شده و رو  به‌سوی عراق تا «جسر منیج» پیش آمده بود و این پس از گذشت اندک زمانی از وفات امیرالمومنین علیه السلام بود»۳٫
در چهارمین بخش، پس از مستقر شدن سپاه امام در مدائن، سردار سپاه ایشان، یعنی عبیدالله بن عباس فرار کرده به جمع معاویّون ملحق می شود،احساس شکست و تسلیم شدن به طمع، این جوان هاشمی اصیل را مغلوب ساخت و واقعه ای که نمایشگر یکی از زشت‌ترین صحنه های خیانت و ضعف و زبونی بود، به وقوع پیوست.
و نهایتا پس از طی این چهار مقطع، شرایط به گونه ای رقم می خورد که امام مجبور به پذیرش صلح تحمیلی می شوند.
این بازخوانی بسیار کوتاهِ یکی از وقایع مهم در تاریخ اسلام بود، اما ذیل این بازخوانی کوتاه، نکات قابل توجه فراوانی قابل پیگیری و بررسی است که به برخی از آن ها می پردازیم:

صلح تحمیلی

شرایط در زمان امام به گونه ای بود که با وجود تصمیم شان بر جهاد، صلح بر ایشان تحمیل گردید، لذا این اتفاق‌برایشان بسیار سخت آمد؛در مقدمه‌­ی کتاب، پذیرش صلح این گونه تصویر می شود: «صلح امام حسن علیه السلام با معاویه، از دشوارترین حوادثی بود که امامان اهل‌بیت پس از رسول اکرم صلی الله علیه و آله از ناحیه این امت بدان دچار شدند. امام حسن با این صلح، آنچنان محنت طاقت فرسایی کشید که هیچ کس جز به کمک خدا، قادر به تحمل آن نیست»۴٫ ما شاهد هستیم که امام اعلان جهاد نیز می‌نمایند، اما به دلایلی که در ادامه می‌آوریم، مجبور به پذیرش صلح می شوند. این روایت از ماجرا، با روایت رئیس‌جهمور کاملا متفاوت می‌باشد، چه اینکه ایشان طوری وانمود می‌نمایند که گویی صلح،استراتژی همیشگی‌امام بوده و ایشان با کمال میل آن را پذیرفته اند«صلح به معنای در نظر داشتن هدف و آرمانی برتر و بالاتر که آن آرمان، ممکن است برای بعضی از افراد مشهود و آشکار نباشد، صلح، از آنِ آن امامی است که پشت پرده را به خوبی می‌بیند و پیش‌بینی می‌کند»۵، درست است که صلح امام حسن علیه السلام به عاقبت اندیشی و بصیرت ایشان بر می‌گردد، اما رئیس‌جمهور توضیح نمی دهند که مراد از این جمله شان این است که در هر شرایطی باید با دشمن صلح کرد و مخالفانِ صلح، افرادی تندرو و افراطی هستند یا اینکه خیر! صلح در شرایط و ضوابطی رخ می دهد و ما باید سعی در بر طرف کردن آن شرایط و ضوابط کنیم که صلح به امام تحمیل نشود؟!

مبارزه‌­ی دائمی جریان حق و باطل

مبارزه امام با معاویه، ادامه­‌ی مبارزه‌­ی پیامبر با بنی امیه و ادامه‌­ی مبارزه‌­ی جریان حق و باطل در طول تاریخ است، و این مبارزه هنوز ادامه دارد و بعد از این نیز ادامه خواهد داشت. توّهم دوستی و کنار آمدن با معاویه که تا بن دندان مجهز و آماده برای ضربه زدن به اسلام است و تعریف بازی برد-برد! و کنار گذاشتن کدورت­ها و این جمله تخیلات را چه بسا بر اساس این تعریف به طور کل باید کنار گذاشت؛ لذا «اگر کسی در مطالب این کتاب با دقت بنگرد و حالات حسن و معاویه را بررسی کند خواهد دانست صحنه‌­ی پیکار میان آن دو، یک صحنه­‌ی تازه به وجود آمده نبود، بلکه هر یک در جبهه­‌ی خود جایگزین و جانشین و میراث بر دو خلق و خوی متناقض بودند: خوی حسن، خوی کتاب و سنت بود یا بگو خوی محمد و علی؛ خوی معاویه خوی بنی‌امیه بود یا بگو خوی ابوسفیان و هند، درست نقطه‌­ی مقابل یکدیگر»۶٫

عاشورای حسنی

پایان راه صلح امام حسن، آشتی با معاویه نیست، بلکه قیام امام حسین است و به یک معنی عاشورا را می توان بیش از آنکه حسینی دانست، حسنی شمرد: «شهادت عاشورا به این دلیل در مرتبه­ی نخست، حسنی بود و سپس حسینی که حسن شالوده­‌ی آن را ریخته و وسائل آن را فراهم آورده بود.پیروزی قاطع امام حسن متوقف بود بر اینکه با صبر و پایداری حکیمانه اش، حقیقت را بی پرده آشکار کند و در پرتو این روشنی بود که امام حسین توانست به آن نصرت و پیروزی پر شکوه ابدی نائل آید تو گویی آن دو  گوهر پاک بر این خط مشی هم داستان شده بودند که: نقش صبر و پایداری حکیمانه از آن حسن باشد و نقش شورشگری و قیام مردانه از آن حسین تا این دو نقش، یک تاکتیک کامل با هدف و منظور واحدی به وجود آید»۷٫و باز این در حالی است که رئیس‌جمهور تاکید می کنند که از صلح امام حسن باید «درس میانه‌روی، درس اعتدال، در برابر افراط‌گران و خشونت‌طلبان بیاموزیم»۸ و بار دیگر ایشان توضیح نمی دهند که منظورشان از میانه‌روی و اعتدال چیست و قیام امام حسین را نمونه‌ای از افراط‌­گری و خشونت­‌طلبی می‌دانند یا میانه روی و اعتدال؟
solh

آنچه صلح را به امام تحمیل کرد…

بالاترین فایده‌ی مطالعه­‌ی تاریخ و تحلیل آن این است که ما می توانیم امروزمان را بهتر بشناسیم و در اتخاذ تصمیمات­‌مان از تجربه‌­ی تاریخی گذشته بهره بریم. جناب رئیس‌جهمور در همایش مذکور مدعی می شوند: «امروز ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند به وحدت در دنیای اسلام هستیم، ما نیازمند به آن هستیم که پرچم صلح حسنی به اهتزاز درآید!»۹٫
اما با توجه به شرایطی که موجب تحمیل صلح به امام حسن شد، به واقع امروز ما در وضعیت صلح حسنی هستیم؟ و آیا آن علل و عوامل را امروز می توان در جمهوری اسلامی مشاهده نمود؟
برای پاسخ به این سوال کافی‌است به شرایطی که در کتاب «صلح الحسن» ذکر شده مراجعه نموده و آن شرایط را با وضعیت کنونی جمهوری اسلامی مطابقت نمود. صلح امام حسن در شرایط خاصی صورت گرفت و علل متعددی داشت که این عوامل را یکی یکی در لابلای کتاب می توان جست و جو کرد و در سه عنوان کلی مشخص نمود:

مردم ما بر خلاف زمان امام حسن(ع) راحت‌طلب نیستند

اولین علت، عدم همراهی کوفیان با امام بود، کوفیانی که سابقه‌­ی روشنی نیز در کارنامه­‌ی خود نداشتند و قبل­‌ترها نیز امیرالمومنین را تنها گذاشته بودند: «تظاهرات فراوان و جشن های پر شکوه هفته­‌ی بیعت، در هر کسی این انتظار را به وجود می آورد که حتی یک‌نفر در کوفه دعوت امام را رد نکند و همه بدون استثناء به اردوگاه کوچ کنند ولی این انتظار برآورده نشد! حتی گردان های مجهزی که امیرالمومنین علی علیه السلام کمی پیش از وفاتش برای حمله به شام آماده کرده بود – و آنان را چهل هزار جنگجو نوشته‌اند – وحدت و پیوستگی خود را از دست داده و اکثر آنان سر از فرمان پیچیده بودند و بیشتر سلاح داران کوفه نیز در کاهلی و نافرمانی با آنان همراه شده بودند. روسای دو رنگ و دو روی کوفه در این لحظه حساس که ساعت عمل فرا رسیده بود، بیش از همه فعالیت می کردند»۱۰٫ درخواست مردم بر پذیرش صلح و کوتاهی آنان در همراهی امام، برگ تاریک دیگری بر صفحه­‌ی تاریخ کوفیان است، چه آنکه «امام حسن مردم را گرد آورد و خطابه ای ایراد کرد و آنان را بر نیک‌اندیشی و پایداری و استقامت تشویق نمود و روزها و خاطره های ستوده­‌ی جنگ صفین را به یادشان آورد و آنگاه بیم و تاسف خود را از دو دستگی و اختلاف نظر کنونی اظهار داشت و در آخر خطابه اش گفت: آگاه باشید! معاویه ما را به کاری فرا خوانده که در آن نه سربلندی هست و نه انصاف، اگر داوطلب مرگید سخن او را به خودش برگردانیم و با زبانه‌­ی شمشیر، او را به محاکمه خدایی بکشیم و اگر خواستار زندگی می باشید، پیشنهاد او را بپذیریم و خشنودی شما را جلب کنیم؟ مردم از هر سو فریاد برآوردند: مهلت، مهلت، صلح را امضاء کن!»۱۱٫
اما آیا امروز مردم ایران اسلامی با رهبر خود همراه نیستند و خواستار این می باشند که صلح با آمریکا را بپذیریم! در حالی که هر سال پرشورتر از سال گذشته اش در راهپیمایی ۲۲ بهمن، روز قدس، ۱۳ آبان و انتخابات‌ها شرکت می نمایند و روحیه­‌ی مقاومت و ایستادگی خودشان را با جهاد در تمام زمینه‌ها و پیشرفت در علم و ایمان نشان می دهند؟

خیانت مسئولین حکومتی

عامل دوم، سست عنصری و خیانت بخشی از سپاه امام حسن و بخصوص، حرکت ناشایست عبیدالله فرمانده سپاه ایشان است؛ « این سردار جنگی که دلی برافروخته و بی‌قرارجنگ و سینه ای داغدار و جویای انتقام دو فرزند بیگناه خود داشت، از روزی که با لشکر خود از دیر عبدالرحمن خارج شد، پیوسته به‌طور جسته و گریخته اخبار کوفه را دریافت می کرد. او کوفه را با موج تبلیغات همه گیر شیعی منش و دوستدارانه اش که رو به ازدیاد نیز می رفت، ترک گفته و امیدوار بود که بر اثر زمینه­‌ی مساعدی که آن وضع به وجود آورده، قوای امدادی پی در پی به سوی او سرازیر گردد. وقتی به مسکن – یعنی نقطه­‌ی دیدار دو لشکر متخاصم – رسید، اطلاع یافت که آن تبلیغات آتشین و پر هیجان کوفه اثر تازه ای بروز نداده و جز گروه های پراکنده‌ای از جنگجویان اطراف یا داوطلبان مدائن که به لشکر همان شهر پیوسته اند، کس دیگری به سپاه حسن ملحق نگشته است به او خبر رسید. … او می توانست کناره گیری کند و بدون تردید و تامل اعتراف به عجز را بپذیرد و سپس از شکست حتمی و مسلمی که در انتظار جانشین او – فرمانده دوم لشکر- بود، عذر موجه و مشروعی برای عجز خود به‌دست بیاورد و بدین وسیله، حیثیت و شرف از دست رفته را باز گرداند. و باز می توانست در همان وضعی که داشت، با تردستی و درایت و با وعد و وعید، آشوب طلبان را بر سر جای خود نشانده و با یکی از همین تدبیرهای رائجی که سردارانی چون او با آن ها کاملا آشنایند، رفتار احتیاط‌آمیزی را در پیش گیرد که به ظاهر، خشونت و در باطن، رهبری و اداره کردن است و آنگاه اندکی کارها را متوقف سازد تا دستور و فرمان نهایی امام به او برسد و با این روش خود را از جهت وظیفه­‌ی دینی معذور دارد و از تعرض زبانی مردم مصون داشته باشد. اما اینکه خود را از شان و مرتبه ای که در خور فرمانده اردوگاه امام است، تنزل دهد و با فرستاده های معاویه درباره مزد فرار گفتکو کند، نه این دیگر بسی پست و زشت است!»۱۲

آمیخته شدن حق و باطل

از مکر و حیله­‌ی دشمن امام، آمیخته شدن حق و باطل و قدرت عظیم باطل نیز به عنوان سومین عامل می‌توان نام برد، «روش امام حسن بحقیقت انقلابی کوبنده بود در پوشش مسالمتی اجتناب‌ناپذیر و فراهم آمده­ی شرایطی خاص، یعنی: در هم آمیخته شدن حق و باطل و مسلح شدن باطل به حربه ای خطرناک و قدرتی عظیم»۱۳٫
اما آیا چهره­‌ی معاویه زمان یعنی آمریکا، آمیخته به حق و باطل است و جنایات انسانی، حمایت از گروه های تروریستی، تررویج فحشاء و منکر در جهان و از این دست جنایات آمریکا قابل چشم پوشی است؟ آیا همه‌­ی مردم این جرثومه را با نام شیطان بزرگ نمی شناسند؟
پاسخ سوالات فوق به طور قاطع منفی می‌باشد، و به نظر این اشتباه بزرگی خواهد بود که وضعیت اقتدار نظام اسلامی و جان برکف بودن امت اسلامی را بخواهیم، هم سان و هم طراز وضعیتی بدانیم که امام مظلوم­مان، حسن‌بن علی علیه السلام در آن، مجبور شدند صلح تحمیلی را بپذیرند.
در پایان به سخنی از امام خمینی رحمه‌الله علیه اشاره می کنیم و بحث را به پایان می‌بریم:
​​«قصه‌ی امام حسن و قضیه‌ی صلح، این هم صلح تحمیلى بود؛ براى اینکه امام حسن، دوستان خودش، یعنى آن اشخاص خائنى که دور او جمع شده بودند، او را جورى کردند که نتوانست خلافش بکند، صلح کرد؛ صلح تحمیلى بود. این صلحى هم که حالا به ما می‌خواهند بگویند، این‏ است‏. بعد از این که صلح کردند، به حسب روایت، به حسب نقل، معاویه به منبر رفت و گفت که تمام حرف‌هایی که گفتم، من قرار دادم، زیر پایم؛ مثل پاره کردن این مردی‌که آن قراردادها را. آن صلح تحمیلی که در عصر امام حسن واقع شد، آن حکمیت تحمیلی که در زمان امیرالمؤمنین واقع شد و هر دویش به دست اشخاص حیله‌گر درست شد، این ما را هدایت می‌کند به این که نه زیر بار صلح تحمیلی برویم و نه زیر بار حکمیت تحمیلی»۱۴٫
ـــــــــــــــــــــــــــــ
۱- سخنرانی رئیس‌جمهوری در کنگره بین المللی امام حسن مجتبی (ع)
۲-صلح امام حسن پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ، ص۷۶
۳-همان، ص۷۸
۴-همان، ص۲
۵-سخنرانی رئیس جمهوری در کنگره بین المللی امام حسن مجتبی (ع)
۶-صلح امام حسن پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ، ص۳
۷-همان، ص۱۱
۸-سخنرانی رئیس جمهوری در کنگره بین المللی امام حسن مجتبی (ع)
۹-سخنرانی رئیس جمهوری در کنگره بین المللی امام حسن مجتبی (ع)
۱۰-صلح امام حسن پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ، ص۸۴
۱۱-همان، ص۱۷۸
۱۲-همان، ص۱۱۰-۱۱۳
۱۳-همان، ص۸
۱۴- صحیفه‌ی امام، ج ۲۰، ص ۱۱۸ و ۱۱۹


:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , مسجد صاحب الزمان شهرک ایثار , ,
:: برچسب‌ها: صلح امام حسن علیه السلام ,
تاریخ : یک شنبه 1 تير 1393
بازدید : 553
نویسنده : ابراهیم زارع
در پی اثبات ضعف مدیریت و همچنین نارضایتی جمع کثیری از کشاورزان منطقه کربال شهرستان خرامه از نحوه توزیع آب کشاورزی، رییس اداره آبیاری خرامه عزل شد.

به گزارش صدای خرامه، احسان خازن سرپرست فرمانداری خرامه با اشاره به مشکلات کنونی در بخش آبیاری کشاورزی منطقه اظهار داشت: بخش عمده مشکلات به خاطر ضعف مدیریت در این حوزه است.

وی افزود: مشکل مردم، مشکل مسئولان است، نباید بی تفاوت از کنار آن بگذریم، مشکل مردم باید اولویت اول و دغدغه زندگی یک مدیر باشد ولی متاسفانه من این دغدغه را ندیدم.

خازن به سهل انگاری و عدم پاسخگویی صحیح به ارباب رجوع اشاره کرد و گفت: در عرصه مدیریت و خدمت رسانی در صورت مشاهده هرگونه سهل انگاری شدیدترین برخورد خواهد شد.

سرپرست فرمانداری خرامه در پایان گفت: مسئله عزل رییس اداره آبیاری خرامه را به مسئولان استانی اطلاع داده و وی هم اکنون هیچ سمتی در این شهرستان ندارد.

انتهای پیام/224224



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , ,
:: برچسب‌ها: اداره آبیاری , عزل , خرامه ,
تاریخ : یک شنبه 1 تير 1393
بازدید : 575
نویسنده : ابراهیم زارع

برداشت گندم از 19 هزار هکتار از زمین های کشاورزی بخش کربال شهرستان خرامه آغاز شده و کشاورزان پس از جمع آوری، گندم ها را به مراکز خرید تضمینی و شرکت تعاونی ها تحویل می دهند.



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , مناظر طبیعی روستا , ,
:: برچسب‌ها: برداشت گندم , کربال ,
تاریخ : چهار شنبه 28 خرداد 1393
بازدید : 369
نویسنده : ابراهیم زارع

وارن بافت

وارن بافت، دومین مرد ثروتمند جهان، طی یک مصاحبه جذابی عقاید خود را درباره ثروت و لذت فاش کرد. در زیر می توانید توصیه های دلنشین و نکاتی از زندگی او را بخوانید و کمی برای موفقیت و داشتن زندگی سعادتمند ترمزدستی زندگی خود را بکشید.

**او اولین سهام خود را در ۱۱ سالگی خرید و هنوز هم عقیده دارد که خیلی دیر شروع کرده است.

 * *دارایی ها در آن زمان بسیار ارزان بود، پس فرزندان خود را به سرمایه گذاری تشویق کرد.

 **او اولین زمین کشاورزی خود را در ۱۴ سالگی خریداری کرد؛ آن هم با جمع کردن درآمدهای ناشی از فروش روزنامه.

* *هر کسی می تواند با پس انداز پول های خود به امکانات زیادی برسد. فرزندان خود را به شروع یک تجارت تشویق کنید.

 **او هنوز در خانه ۳ اتاق خوابه ای که ۵۰ سال پیش خریداری کرده بود زندگی می کند. او می گوید هرچه می خواهد در این خانه وجود دارد. نکته جالب این است که خانه او هیچ حصار و دیواری ندارد.

- هیچ گاه بیش از آن چیزی که احتیاج دارید خرید نکنید.

**او همواره اتومبیل خود را می راند و هیچ راننده و محافظی ندارد.

 * *شما همان هستید که هستید نه آنچه که دارید.

 **او هیچ گاه با هواپیمای شخصی خود مسافرت نمی کند، درصورتی که او خود مالک بزرگ ترین شرکت تولیدکننده جت خصوصی است.

**همواره به این فکر کنید که چگونه می توانید با اقتصادی اندیشیدن از زندگی لذت ببرید.

* *شرکت او به نام Berkshire Hathaway / برکشایر هاتوی ۶۳ شرکت تابعه دارد.

 او هر سال یک نامه به مدیران آنها می نویسد و اهداف را مشخص می کند. او هیچ گاه جلسات متعدد و تماس های معمول شرکت ها را با آنها ندارد.

**او همواره به مدیران خود ۲ قانون را یادآور می شود: «همواره مراقب پول سهامداران باشید»، «قانون اول را فراموش نکنید».

 * *اهداف را تعیین کنید و مطمئن شوید که افراد شما روی آنها متمرکز هستند.

 **او هیچ گاه با جامعه شلوغ ارتباط برقرار نمی کرد. تنها تفریح او یک پاپ کورن و تماشای تلویزیون بود.

 * *سعی نکنید که با اموال خود به دیگران فخر بفروشید، تنها از چیزهایی که دارید خودتان لذت ببرید.

 **وارن بافت هیچ گاه یک موبایل یا حتی یک کامپیوتر نداشته است.

* *بیل گیتس، ثروتمندترین مرد روی زمین ۵ سال پیش او را ملاقات کرد. او تصور می کرد که هیچ نقطه مشترکی از لحاظ عقیده ای با او ندارد، بنابراین برای نیم ساعت برنامه ریزی کرده بود در صورتی که ملاقات آنها ۱۰ ساعت طول کشید و پس از آن از طرفداران وارن بافت شد.

 

 *********************************************

توصیه او به افراد جوان:
شادترین مردم کسانی نیستند که لزوما بهترین چیزها را داشته باشند، بلکه افرادی هستند که قدر امکاناتی را که دارند می دانند.

 * *از وام های بانکی دوری کنید و روی خودتان سرمایه گذاری کنید و همواره به یاد داشته باشید که: «پول انسان ها را خلق نمی کند، بلکه انسان ها هستند که پول را خلق می کنند»، «زندگی را به سادگی خودتان زندگی کنید.»

 **براساس حرف های دیگران عمل نکنید، فقط به آنها گوش کنید ولی هرچه را که احساس خوبی به آن دارید، انجام بدهید.

**به دنبال پوشیدن یا داشتن برندها نباشید، بلکه آنچه را که در آن احساس راحتی می کنید خریداری کنید.

 **پول خود را روی چیزهای غیرضروری خرج نکنید، بلکه روی چیزهایی سرمایه گذاری کنید که واقعا به آنها احتیاج دارید.

 **در نهایت اینکه این زندگی شماست، پس چرا این فرصت را در اختیار دیگران قرار می دهید تا روی زندگی شما حاکم باشند؟

 در خاتمه این نکته که: «شادترین مردم کسانی نیستند که لزوما بهترین چیزها را داشته باشند، بلکه افرادی هستند که قدر امکاناتی را که دارند می دانند.»



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , ,
:: برچسب‌ها: ثروتمندترین افراد جهان , راز موفقیت , کسب در آمد , ,
تاریخ : پنج شنبه 10 بهمن 1392
بازدید : 647
نویسنده : ابراهیم زارع

دانلود دیکشنری فارسی به عربی و بلعکس





دیکشنری فارسی به عربی و بلعکس






دانلود - با حجم 1.03 مگابايت


پسورد : www.arash98.com ( به کوچک بودن تمام حروف دقت کنید )

 منبع سایت : www.arash98.com

 



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , ,
:: برچسب‌ها: دیکشنری برای موبایل , دیکشنری برای نوکیا , دیکشنری جاوا , دیکشنری عربی به فارسی ,
تاریخ : پنج شنبه 30 آبان 1392
بازدید : 537
نویسنده : ابراهیم زارع

درامتداد تحولات عمده ای كه تبلور صنعت آی - تی درهمه ابعاد زندگی بشر امروز ايجاد كرده است ، زندگی روزمره مردم هم دستخوش تغييراتی شده است . در اين ميان اصل صرفه جويی در زمان ، انرژی و هزينه ، و نيز اهميت كسب اطلاعات كافی و موثق درحداقل زمان نياز غيرقابل انكار بشرامروز است. امروزه و در كشورهای پيشرفته كمتركسی است كه مثلا برای خريدن يك دستگاه رايانه همراه اتومبيل خودرا روشن كرده ويا باصرف يك روز وقت خود به مراكز خريد واقع درچند كيلومتری محل كار يا زندگی خود برود ! زيرا اينترنت كار را برای او بسيار مطمئن تر ، آسانتر و ارزانتر كرده است .

 

»»اهداف««

اهداف اصلی و اوليه این سایت در اين راستا برای مصرف كنندگان و فروشندگان ايجاد مزايايی است كه بخشی از آن مزايا به شرح ذيل خلاصه ميگردد : برخی از مزايای منحصربه فرد پيش رو بازديد كنندگان :

الف ) صرفه جويی در وقت ، انرژی و هزينه ها برای كسب اطلاعات ( حتی نيمه های شب و روزهای تعطيل ) و يا خريد يك كالا 

ب ) امكان دستيابی آسان و كافی به اطلاعات موثق و غير جانبدارانه در مورد كالاها.

ج ) امكان مقايسه كالاهای‌ مختلف بصورت همزمان ، چه از نظر ظاهر و چه از نظر فنی .

د ) انتخاب و آشنائی با نزديكترين و در دسترس ترين فروشندگان .

ه ) اطمينان از خريد كالا به پايينترين قيمت ممكن با توجه به سامانه رقابتی موجود ميان فروشندگان.

و ) آشنايی دقيق با كيفيت و نامهای مختلف شركتهای ضمانت كننده كالاها .

ز ) خواندن نظرات افراد مختلف اعم از كارشناسان و مصرف كنندگان قبلی كالای مورد نظر شما در صفحه مشخصات كالا.

ح ) استفاده از ساعتهای غير مفيد و يا ساعات تعطيل فروشگاه ها جهت مطالعه و انتخاب كالای مورد نظر خود.

 

برخی از مزايای پيش رو فروشندگان

الف ) ورود به دنيای تجارت الكترونيكی بعنوان اولين قدم .

ب ) انجام تبليغاتی مدرن و پويا كه به شما اين امكان را ميدهد كه اولا از ميزان بازتاب تبليغاتتان ( بخصوص در صورت داشتن وب سايت اختصاصی ) آگاه باشيد و ثانيا با امكان تغيير آنلاين در كيفيت و كميت ارائه محصولاتتان ، روند موفقيت و پيشرفت تبليغ و فروشتان دردستان خودتان باشد.(مزيتی كه در هيچ نوع تبليغ ديگری وجود ندارد.)

ج ) امكان شركت همزمان و عادلانه طيف گسترده ای از فروشندگان (اعم از فروشندگان جزء و عمده) در كنار يكديگر. د ) گسترش بازه جغرافيايی ، محيطی و نوعی مشتريان خود به شكل نا محدود (فعلا) در سراسر ايران .

ه ) اطلاع رسانی بسيار سريع از كالاهای جديدخود با ارائه آنها به صورت كالاهای ليست ، و يا با تبليغ خاص آن كالا بصورت بنر . و ) آشنايی بيشتر با همكاران خود جهت گسترش زمينه همكاريهای فيمابين و رفع نياز های احتمالی .

ز ) استفاده از زمانهای خاص غير كاری ( مثلا ساعات ميانی شب و يا روزهای تعطيل ) برای انجام امور تبليغاتی و به روزكردن كالاها و يا قيمتهای آنها.

ح) امكان افزايش ساعات كاری فروشگاه ( مجازی ) شما به 24 ساعت كاری و نيز روزهای تعطيل ( حد اقل در حد مشاهده و انتخاب كالاهای شما توسط بازديد كنندگان ).

ايده " ميهن ماركت " به اين شكل جامع ، برای اولين بار در ايران و با بهره گيری تجربی و فنی از نمونه های موفق در اروپا و آمريكا توسط يك تيم كاری مجرب و طی يكسال كار وتحقيق (1387-1388) از مرداد ماه 1388 شروع به فعاليت نموده است .

 

منبع -------- سایت میهن مارکت -----www.mihanmarket.com



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , ,
:: برچسب‌ها: میهن مارکت , خرید کالا , سفارش کالا , خرید اینترنتی , www , mihanmarket , com ,
تاریخ : پنج شنبه 30 آبان 1392
بازدید : 515
نویسنده : ابراهیم زارع

هدف پایگاه اطلاع‌رسانیKhamenei.ir، معرفی شخصیت و اندیشه‌های حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی است. این مجموعه، سعی دارد در سه ساحت اطلاع‌رسانی فعالیت خود را گسترش دهد: ساحت اول؛ ارائه‌آخرین اخبار،پیام‌هاو بیانات رهبر انقلاب به صورت مستند و دقیق است. این حوزه در واقع محملی خواهد بود برای محققین، پژوهشگران و کاربرانی که می‌خواهند به مطالب اشاره شده از سوی ایشان دسترسی مستقیم و مستند داشته باشند. ساحت دوم؛ برنامه‌سازی، تولید محتوا و ایجاد فضای گفتگو با مخاطبین فرهیخته است. در این راستا صفحه‌ای تحت عنوان "دیگران" طراحی شده است و در آن یادداشت‌ها و مصاحبه‌های مختلفی از اساتید دانشگاه و حوزه، نخبگان، مدیران و کارگزاران اجرایی کشور وجود دارد. سعی این بخش آن خواهد بود که به مطالب و دغدغه‌های رهبر انقلاب نگاه عمیقی بیندازد در چارچوب گفتمانی ایشان قدم بردارد. نشان دادن وجوه غیر رسمی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، وظیفه سوم این پایگاه اطلاع‌رسانی است. خاطرات و نگاه‌ علمی معظم‌له از بخش‌های مرتبط با این ساحت است. این گروه خواهد كوشيد تا با بهره‌گیری از امكانات روز، فضای تعاملی جدیدی را برای اندیشه‌های نو بگشاید و درگاه الکترونیکی باشد برای بیان نظرات و پیشنهادات حول مفاهیم و دغدغه‌های رهبری و فضایی باشد برای ابراز احساسات علاقه‌مندان به معظم‌له.

(منبع www.khamenei.ir)



:: موضوعات مرتبط: فضای مجازی , ,
:: برچسب‌ها: سایت مقام معظم رهبری , ایران , ,

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

این وبلاگ جهت معرفی روستای شهرک ایثار به تمام مردم ایران و در جهت حل مشکلات روستا راه اندازی شده است. امید است که با عنایت حضرت ولی عصر ارواحنافداه و یاری شما دوستان قدمی هرچند کوچک در راه آبادانی آن برداریم.

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)


RSS

Powered By
loxblog.Com